Rehberlik Servisi Tanıtımı

09.02.2017 1746

23 NİSAN İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI

REHBERLİK SERVİSİ NİÇİN VAR?

• Rehberlik, öğrencinin kendini tanıması, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum gerçekleştirebilmesi, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesi, problemlerini çözmesi ve gerçekçi kararlar alabilmesi için verilen hizmetlerdir. Tüm okullarda rehberlik servislerinde psikolojik danışmanlar (rehber öğretmenler) görev yapar.

• Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servislerinin çalışmasında GİZLİLİK, SAYGI ve GÖNÜLLÜLÜK ilkeleri esastır.

• Öğrenciler rehberlik servisine kendi istekleriyle başvurabilir ve yardım alabilirler.

Etkili ders çalışma yöntemlerini bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum diyorsanız!

Okul başarımla ilgili sorunlarım var ve daha başarılı olmak için neler yapmam gerektiğini bilmiyorum diyorsanız!

Kimseye anlatamadığım kişisel problemlerim ve bu konuda birisinin yardımına ihtiyacım var diyorsanız!

LGS  sistemi ve sınavlarla ilgili bilgi edinmek istiyorum diyorsanız!

Arkadaşlarımla iyi ilişkiler kuramıyorum ve arkadaşlık ilişkilerimde problemlerim var, bu konuda

yardım istiyorum diyorsanız !

Kendi yeteneklerimi ve ilgi alanlarımı tanımak istiyorum diyorsanız!

UĞRAYACAĞINIZ YER; REHBERLİK SERVİSİ OLMALIDIR!

Adres:
Erkek Binası Kerimdede Mah. Yeniköy Sok. No 7 Karatay / KONYA I Kız Binası Hamzaoğlu mah.Mikail sok.No5 42020 Karatay/KONYA